Betting på alltifrån fotboll till Idol

Publicerad av

Tiden när det enda man kunde spela på var Allsvenskan och engelska ligan är sedan länge förbi. Numera går det att spela på i stort sett allting inom sportens värld och lite till. Fotboll, världsmästerskap och dart är bara några exempel.

Fotboll – odds på ligor i hela världen

Fotboll är den sport som hos de flesta bettingsajter har det största utbudet av odds. På matcher i de stora ligorna som till exempel Premier League, La Liga och Serie A är det inte ovanligt med över 300 olika odds för en enskild match. Detta innebär att det inte bara går att spela på slutresultat utan också en hel del annat, som antal mål, i vilken minut första målet görs samt målgörare.

Förutom de allra största ligorna går det hos många bettingsajter också att spela på en rad mindre ligor. Då talar vi inte bara om danska eller norska ligan utan om mycket mer avlägsna ligor, som K-League i Sydkorea, Super League i Zambia eller Primera Division i Venezuela. Jo, det finns faktiskt odds på alla de här ligorna.

Source: Pixabay

VM och EM – de största turneringarna

Utöver en hel uppsjö med ligor erbjuder bettingsajterna förstås också odds på VM och EM med många olika marknader och spelalternativ. Redan nu går det också att spela på vinnaren av EM 2021 och ska man tro spelbolagen kommer det att bli en jämn turnering. Hos bet365, där det går att spela på fotboll, har Belgien, England och Frankrike alla samma odds när det kommer till vem som vinner EM 2021, nämligen 6.50. Därefter följer Spanien med ett vinnarodds på 7.50 och Holland med ett vinnarodds på 8.00.

Att Sverige ska ta hem EM i sommar ska vi nog inte hoppas för mycket på. Oddset för att Sverige ska vinna EM ligger på 101.00. Dock har skrällar skett förr i EM-historien. Inte minst sommaren 2004 när Grekland stod för en av fotbollshistoriens största skrällar när laget vann EM i Portugal. Oddset för grekisk seger inför turneringen låg på 100.

Source: Pixabay

Dart, speedway och underhållning

Hos spelbolagen finns också odds på en rad andra sporter än bara fotboll. Det är långtifrån ovanligt med odds på över 30 olika sporter hos ett spelbolag. Bland dessa hittar man större sporter som ishockey, handboll och tennis, men också en rad mindre sporter som innebandy, speedway, snooker och till och med dart. Utbudet av odds på de här sporterna är givetvis inte lika stort som för fotboll, men det går som regel att spela på slutresultat och ofta också en hel del annat.

Sist, men inte minst får vi inte glömma att många spelbolag också erbjuder odds på sådant som ligger utanför sportens värld. Odds på politiska händelser är något som blivit allt mer populärt de senaste åren. Bland annat går det att spela på det amerikanska presidentvalet eller vem som blir premiärminister i Storbritannien efter Boris Johnson.

Även inom underhållning erbjuds odds på olika events och tävlingar, som till exempel Oscarsgalan, Idol eller något så spännande som danska versionen av TV-programmet Let’s Dance, ”Vild med dans”.