VM-ställ

Posted by

Årets största sportevenemang är i full gång, och hela världen vänder sina blickar mot Ryssland. Ingen hade från början särskilt höga förhoppningar om värdnationens förmågor, men efter att de besegrat ett svagt Saudiarabien med 5 – 0 ser många nu anledning att tänka om. Trots motståndet visade ryssarna en hel del starka sidor, och hoppas nu ta sig vidare från gruppspel.

De första öppningsmatcherna bjöd på en del överraskningar, och Mexiko kan ta åt sig äran för den största chocken av alla. När de besegrade Tyskland var de regerande världsmästarna knappast i toppform, vilket gav Mexiko chansen att dominera större delen av spelet. Nu är chanserna mycket goda för att Mexiko ska gå vidare till turneringens senare skede. Många som deltagit i Betfairs VM-betting satsade på en brasiliansk VM-vinst långt innan turneringens början. Nu kanske vissa ångrar det, för Brasilien missade flera goda chanser och spelade därför oavgjort mot Schweiz.

Öppningsmatchernas mest anmärkningsvärda match måste nog vara den mellan Spanien och Portugal, som slutade 3 – 3. Matchens främste spelare Ronaldo gjorde ett otroligt hat trick, vilket bland annat inkluderade en häpnadsväckande frispark. Det är förstås bara ett av många exempel på varför han kommer gå till historien som en av de främsta fotbollsspelarna någonsin, och kanske också som en av de främsta målgörarna.

Fans från hela världen har rest till Ryssland för att klä sig i landslagets färger och heja fram sina favoriter. Matchställen började en gång i tiden som en metod för att hjälpa åskådarna se skillnad på de olika lagen, men nu har deras funktion utvecklats till att även inkludera prestandahöjande detaljer. I vår animering och infografik går vi igenom detta i detalj. Spana gärna in dem, och berätta för oss vad du tycker!